10 gode bud på den helt rigtige julegave til far

Har du svært ved at finde den helt rigtige julegave til din far? En gave der er både personlig og unik – og måske lidt sjov? Kort sagt en gave han vil blive glad for.

Heldigvis er de dage for længst forbi, hvor du er nødt til at slå dig på den sikre gave: Sokker, underbukser eller et slips, hvis det skulle være rigtig julefint. Faktisk er der en masse gode, sjove og helt perfekte julegaver, du kan glæde din far med.

Her på siden har vi samlet 10 stærke bud på en julegave til far, så lad dig inspirere – og find den gave, der passer til din far.

Vores top-10 med gode julegaver til far er:

  • Oplevelsesture
  • Ting til hans hobby
  • Sportsudstyr
  • Gaver til personlig pleje
  • Personlige gaver med fotos eller andet
  • Køkkenudstyr til faren, der laver mad
  • Bøger
  • Lækkert tøj
  • De sjove og skæve gaver
  • Og ja den klassiske: Sokker og underbukser

Inspiration til vores 10 kategorier

Nedenfor har vi samlet et par idéer til gode og dejlige julegaver som din far med garanti vil blive glad for.  En gave behøver ikke at være dyr for at være god. Det vigtigste er, at gaven passer til den person, der skal have den. Så se lige din far for dig for dit indre blik – og brug billedet af ham som din vigtigste inspiration.

Oplevelsesture

Oplevelser kan se ud på tusind måder, det er det gode ved dem. Der kan laves oplevelser bare for dig og din far eller en familietur. En oplevelsesgave kunne være et gavekort til en middag på en lækker restaurant, en biograftur, en ballonfart eller en vild dag i naturen med klatring på en af de mange klatrebaner, der findes i Danmark.

Ting til din fars hobby

Her finder du en af de nemme kategorier og en stensikker julevinder. Kender du din fars hobby, ved du også allerede, hvad han er glad for. Altså lækkert grej til lystfiskeren, nyt outdoor-tøj til jægeren og naturmennesket, et modelfly – hvis det er det, din far holder af. Vin, whisky eller måske en god flaske gin, hvis din far en af de mange, der går op i at samle på vine og god spiritus.

Sportsudstyr

Dyrker din far allerede en eller anden form for sport, så vil han altid blive glad for nyt udstyr til netop det. Det kan også være, at han har talt om, at han gerne vil i gang med at dyrke en bestemt sportsgren – her kan din julegave i form af et prøvemedlemsskab til en klub, et par løbetights eller andet være lige præcis det, der får ham op af sofaen og i gang. Måske er det endda tiden, at din far skal prøve kræfter med sportsgrenen padel, og her vil et padelbat være den perfekte gave.

Gaven til personlig pleje

Luksus barbersæt eller skægtrimmer - lidt luksus i hverdagen og selvforkælelse bliver alle glade for. Så hvad med at give din far et lækkert barbersæt med en superblød barberkost og en skraber, der sikrer et perfekt resultat hver eneste morgen.  Er din far en af de mange, der har anlagt sig et moderne og stilfuldt hageskæg, da vil en skægtrimmer også være en velkommen gave, så skægget altid sidder, som det skal.

Parfume eller aftershave er også populære julegaver. En god og maskulin duft vil din far blive glad for – og du kan nyde duften og gaven, hver eneste gang du giver ham et knus. Du kan finde et utal af gode dufte til herrer, så tænk lidt over, hvilken type din far er - og vælg duft ud fra det.

Personlige gaver

En personlig gave er noget af det dejligste at få – også for din far. En personlig gave kunne fx være en fotobog med billeder af dig og din far sammen. Det kan også være en bog med fotografier af dig og dine søskende, af hele jeres familie og alle de gode oplevelser,I har haft i årets løb.

Den personlige gave kan også være en sød tekst, som du har skrevet til din far og fået trykt på et kaffekrus, et forklæde eller en lampe, han kan have stående på sit skrivebord.

Køkkenudstyr

Er din far typen, der laver mad, så vil han med garanti blive henrykt over at få nyt grej til køkkenet. Det kan være en god kniv, en lækker stegegryde til simreretter i januar og februar – eller det kan være udstyr til grillen. En god idé kan være en lampe til at sætte på grillen, så kan din far se, hvad han arbejder med, selv om det er vinter og mørkt.

Laver din far juleanden på grillen, så er grill-lampen en oplagt julegave til ham, men husk lige at give ham den allerede om morgenen, så han kan få glæde af sin gave, mens han laver jeres julemad.

Bøger

Boggaver er altid gode gaver. Her kan du gå efter underholdning, eller du kan tage udgangspunkt i din fars interesser og vælge boggaver ud fra det: Det kan være alt fra kogebøger og biografier om kendte mennesker og sportsfolk til bøger om whiskybrygning, storbyer, kendte malere eller historiske steder.

Din far vil elske at få en bog i gave, fordi den viser, at du kender til hans interesser og har tænkt på ham, da du købte gaven.

Lækkert tøj

Du ved måske allerede, hvilken slags tøj din far foretrækker – eller også har du en idé til, hvad du godt kunne tænke dig at se ham i. Så er det bare med at følge din indskydelse. Om det er en lækker skjorte, en trøje, et par bukser eller en flot jakke, ved du bedst. Men ét er sikkert, din far kan også godt lide bløde pakker.

De sjove og skæve gaver

Plakater med slogans, sjove udtryk eller andet er igen i år en vildt populær julegave til far. Han vil nyde humoren og ikke glemme at fortælle andre, at det var dig, han fik gaven af. Er din far fan af en bestemt fodboldklub, fx Manchester United, da vil en plakat med United-citater ligeledes være en sikker julegavevinder.

En anden sjov og lidt skæv gave kan også være en julesweater med et sødt og lidt tosset motiv. Du kan endda få en julesweater med indbygget lys.

Den klassiske: Sokker og underbukser

Du må selvfølgelig gerne give din far sokker og underbukser i julegave, hvis det nu er det, han ønsker sig. Her vil boxershorts eller sokker i bambus være en idé – for med sådan en gave giver du ham både noget, der praktisk og superlækkert at have på.

Budget for julegaven til far

Du kan finde julegaver til din far i alle prislejer – og en dyr gave er langt fra ensbetydende med en god gave. Den gode gave er den, der er givet med kærlighed og tanke på modtageren.

Tit kan det også være en god idé, hvis du går sammen med dine søskende om en fælles julegave til jeres far. På den måde har I flere penge at gøre godt med – og I kan samtidig have det sjovt og hyggeligt med at finde den perfekte julegave sammen.

Menu
Top